Internetten

Liever internet op vakantie dan een wasmachine

Voor de Nederlandse toerist is het ontzettend belangrijk dat er internet aanwezig is in de vakantie accommodatie. Internet is zelfs belangrijker dan de aanwezigheid van een wasmachine. Deze feiten zijn gebleken uit onderzoek van HomeToGo, de grootste zoekmachine voor vakantieverblijven en vakantieaccommodaties wereldwijd.

De factor die het meest van belang is bij het kiezen van een accommodatie of een park is het zwembad. De meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek noemt de aanwezigheid van een zwembad noodzakelijk. Zoekmachine HomeToGo heeft daarnaast de prijzen vergeleken van Nederlandse accommodaties, maar ook van accommodaties in de rest van Europa.

Verschillende aanbieders zijn vergeleken op basis van de prijs die wordt gevraagd voor het boeken van een overnachting voor 6 personen. De prijzen waren gebaseerd op de zomerperiode. Wat betreft de locatie van de onderzochte accommodaties lag de focus op de gebieden die de meeste toeristen trekken.

Kuststreken

Uit het onderzoek van HomeToGo is gebleken dat in Zeeland de prijs per nacht uit komt op 109 euro. Een goedkope provincie in tegenstelling tot overige kustprovincies. In Zuid-Holland betaal je bijvoorbeeld 121 euro en in de provincie Noord-Holland kost een nachtje weg voor 6 personen je al snel 122 euro. Het onderzoek heeft aangetoond dat de provincies Groningen en Gelderland het goedkoopst zijn met een magere 99 euro voor een nachtje.

In vergelijking met Europa is de prijs voor een nacht in Nederland relatief duur volgens HomeToGo. Enkel in Zwitserland en Griekenland legde men in de afgelopen zomerperiode meer geld neer voor een nacht.