Vakantie adults only

Vakanties adults only steeds meer in trek

De zogenaamde adults only vakanties zijn steeds meer in trek. Steeds meer mensen die zelf geen kinderen hebben of waarvan de kinderen de deur uit zijn willen tijdens hun vakantie niet gestoord worden door kinderen of uitbundige animaties om de kinderen te vermaken. Iedereen heeft er vast wel eens last van gehad op vakantie. Voor zulke mensen is een verblijf in een hotel waar alleen mensen van 18 jaar of ouder welkom zijn een uitkomst. Zij zullen tijdens hun verblijf in het buitenland niet geconfronteerd worden met kinderen. Van vraag komt natuurlijk aanbod, dus daar spelen reisaanbieders en hotels handig op in.

Volgens Neckermann Reizen stijgt de vraag naar adults only vakanties onder jonge mensen zonder kinderen en mensen die wel kinderen hebben maar die het huis al uit zijn. Daarom is Neckermann Reizen al druk bezig om het aanbod met betrekking tot adults only vakanties uit te breiden. Dit uitbreiden houdt onder andere in dat sommige hotels worden omgebouwd tot adult only hotels en dat er nieuwe hotels worden geopend waar alleen volwassenen welkom zijn.

De toename van adults only vakanties wordt bevestigd door Corendon, D-Reizen, TUI en Trivago. Corendon heeft het aanbod van vakanties voor volwassenen zelfs verdubbeld. Vooral Spanje is erg in trek in dit type reizen.