Fruitsalade gezond eten

Genieten tijdens vakantie en toch aan de lijn denken

Veel vakantiegangers die net weer thuis zijn van vakantie, merken op dat de kleding ineens toch wel wat strakker zit dan normaal het geval was. Dit is dan waarschijnlijk het gevolg van het consumeren van veel alcohol en lekkernijen tijdens vakantie in combinatie met weinig bewegen. Vakantie is natuurlijk hartstikke leuk en veel mensen kijken er naar uit, maar er wordt vaak niet bij stil gestaan dat er zo wat kilo’s bij kunnen komen.

Onderstaande tips kunnen u wellicht helpen uw gewicht onder controle te houden.

Eet een gezonde snack voordat u bij uw (all inclusive) hotel arriveert

All inclusive vakanties in een luxe hotel zijn erg in trek. U kunt hier onbeperkt eten en drinken, behoudens enkele uitzonderingen. Als u bij uw hotel arriveert en u heeft weinig tot niets gegeten, dan is de kans groot dat u veel gaat eten. U heeft immers veel trek.

Een tip is om een gezonde snack te eten voordat u bij uw hotel aankomt. Zo voorkomt u dat u bezwijkt voor alle lekkernijen die op u staan te wachten. Vul uw bord niet alleen met eten dat u lekker vindt, maar doe er ook verse groenten, fruit, mager vlees en vis op. Blijf zodra u uw eerste bord leeg heeft nog even zitten en schep niet gelijk weer op, aangezien het even duurt voordat uw hersenen de boodschap hebben ontvangen dat u eten in uw maag heeft.

Flesje water mee naar het strand

Vooral op het strand en het terras is het erg verleidelijk om lekker verfrissende drankjes en ijs te nemen. Neem een flesje water en wat vers fruit mee en bewaar dit in de schaduw. Natuurlijk kunt u op vakantie wel eens lekker genieten van een cocktailtje, maar neem dan een drankje dat vriendelijk voor de lijn is. Denk bijvoorbeeld aan een Gin Tonic in plaats van een Pina Colada.

Gezond eten en drinken mee in de bagage

Vaak is de verleiding, vooral tijdens lange reizen, groot om lekkere maar ongezonde snacks te consumeren. Neem daarom gezond eten en drinken mee in uw bagage in plaats van ongezond eten en drinken.

Bewegen

In veel hotels is wel een fitness centrum te vinden en als dit niet het geval is, dan kunt u natuurlijk zelf tijdens uw vakantie een lekkere stevige wandeling maken. Andere mogelijkheden zijn hardlopen, zwemmen, fietsen en noem maar op. Bewegen is gezond en vooral als u tijdens vakantie wat meer eet dan normaal, is het aan te raden voldoende te bewegen. Zo heeft u de meeste kans dat u uw gewicht onder controle houdt.