Waar gaan Nederlanders naar toe op vakantie in 2013?

Nederlanders gaan in 2013 minder vaak en korter op vakantie. Vooral met betrekking tot vakanties naar het buitenland wordt er gerekend op een daling, maar waar gaan vakantiegangers in 2013 naar toe?

Vliegreizen binnen Europa

Met betrekking tot vliegreizen binnen Europa zijn de vooral de landen Spanje, Turkije (met name geheel verzorgde all inclusive vakanties), Griekenland, Portugal en Bulgarije (zeer voordelige bestemming) in trek. Bovendien zijn Frankrijk en Italië altijd in trek en wordt Kroatië ieder jaar populairder.

Vakantie Albanië

Albanië was vroeger een communistische dictatuur, maar wordt een nieuwe vakantiebestemming in 2013. Zo zullen de luchtvaartmaatschappijen Arkefly en Corendon er deze zomer wekelijks naar toe vliegen. Albanië is goedkoop en aan de kust zijn volop prachtige hotels te vinden. Bovendien heeft het land genoeg te bieden voor liefhebbers van cultuur en natuur.

Verre reizen

Wat betreft de verre reizen, zijn vooral de landen Verenigde Staten, Egypte (met name de resorts aan de Rode Zee), Nederlandse Antillen, Maleisië, Canada, Mexico (vooral Cancun), Dominicaanse Republiek (vooral Punta Cana), Kenia, Zuid-Afrika, Indonesië (vooral Bali), Cuba, Gambia, Thailand en Brazilië in trek.