Veel Nederlanders maken plannen voor vakantie 2012

De kerstdagen zijn alweer voorbij en veel mensen maken plannen voor de vakantie van 2012. Ook waren de kerstdagen geschikte dagen om alvast plannen te maken voor de zomervakantie 2012.

Gezellig met familie samen en lekker kletsen over de plannen voor de aankomende zomer. Ook werd er veel gebruik gemaakt van het internet tijdens de kerstdagen om alvast een beetje te oriënteren, aangezien het aanbod aan vakanties zeer ruim is. Het blijkt dat het voor veel mensen dan ook lastig is om een keuze te maken uit de verschillende aanbieders van reizen.

Drukte bij D-reizen

De afgelopen dagen is het bij de bekende reisorganisatie D-reizen ook erg druk geweest. Het was bij D-reizen op de website, op het call-center en in de diverse vakantiewinkels erg druk met mensen die zich oriënteren op de zomervakantie 2012. De vraag naar vakanties voor de zomer van 2012 is erg groot. Daarom is het ook logisch dat reisorganisaties allemaal erg hun best doen om hun zaakjes goed op orde te hebben. Websites worden vernieuwd en het nieuwste aanbod voor 2012 wordt online gezet. Bezoekers moeten op eenvoudige wijze zo snel mogelijk de door hun gewenste vakantie kunnen vinden. Ook maken reisaanbieders veel gebruik van Twitter, Facebook en Hyves. Vooral de laatste dagen werden er veel berichten geplaatst door reisorganisaties, want de consument moet geattendeerd worden op het nieuwe aanbod aan vakanties in 2012. Iedereen doet natuurlijk zijn uiterste best om zoveel mogelijk klanten binnen te halen, want de concurrentie is enorm.

Crisis weerhoudt mensen er niet van op vakantie te gaan in 2012

U hoeft de krant maar open te slaan en u wordt moe van alle treurige berichten over de crisis. Sommige mensen gaan bezuinigen en andere mensen laten zich er niet van weerhouden om geld uit te geven. De crisis is in ieder geval geen belemmering voor mensen om plannen te maken voor de zomervakantie van 2012. De economische situatie kan dan erg onrustig zijn, maar veel mensen maken gewoon plannen voor de vakantie van 2012. Wel wordt gemerkt dat de consument meer behoefte heeft aan zekerheid en flexibiliteit. Daarom loopt het ook storm op het flexpakket van reisaanbieder D-reizen, dat sinds december wordt aangeboden. Het flexpakket is erg in trek vanwege het feit dat mensen ook na de boeking hun reis nog kunnen aanpassen. Daarnaast biedt het flexpakket nog veel meer voordelen. De kosten van het flexpakket van D-reizen bedragen € 25,=.