Minder belangstelling voor vakantie in de winter

Wintersportvakanties en vakanties naar de winterzon zijn dit jaar minder in trek vergeleken met vorig jaar. Het aantal verkochte vakanties wat betreft wintersport en vakanties naar de winterzon met vertrek na 1 november, is op dit moment ongeveer 7% lager dan vorig jaar.

Dit volgt uit de GfK Travelscan. Daartegenover staat dat de daling van de omzet met 1,5% van de reisorganisaties erg meevalt. Dit is te verklaren vanwege het feit dat de prijzen van de vakanties zijn gestegen.

Tegenover de daling van het aantal verkochte wintersportvakanties en vakanties naar de winterzon, staat een stijging van het aantal geboekte kerstreizen. De kerstreizen zijn altijd al erg populair, maar omdat de kerstvakantie dit jaar gunstiger valt, boeken nog meer mensen een kerstreis.