Reizen Canada bergen meer natuur

Van de Big Apple tot de Rockies: een bijzondere rondreis door Amerika en Canada

Heb je altijd al gedroomd van het maken van een bijzondere rondreis door Amerika en/of Canada? Bijvoorbeeld omdat je een bucketlist hebt gemaakt, waar highlights in deze twee landen bijzonder vaak terugkomen? In dat geval is de kans erg groot dat je stiekem al weg aan het dromen bent over de reis van je dromen. Gelukkig hoeft een rondreis door Amerika met het gezin boeken helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vandaag de dag is het namelijk toegankelijker dan ooit om een vliegreis naar de andere kant van de oceaan te maken. Waar je het beste op kunt letten tijdens het regelen van de rondreis, lees je hier.

Vakantie New York Amerika

Wat voor bekende toeristische trekpleisters bezoek je het liefste tijdens een rondreis?

Het belangrijkste van alles, is dat je als eerste goed in kaart brengt wat voor soort hoogtepunten je het liefste bezoekt tijdens je Verenigde Staten en Canada vakantie. Want door dit helder voor jezelf in kaart te brengen, kun je daar net even wat sneller en eenvoudiger een route omheen plannen. Calculeer bijvoorbeeld in hoeveel reistijd het kost om van plek naar plek te komen en wissel een dag vol activiteiten af met een dag relaxen. Zo weet je altijd zeker dat je maximaal gaat genieten van deze bijzondere reis.

Vakantie Canada vuurtoren vlag meer

Houd altijd rekening met de langere reisafstanden waar je mee te maken krijgt

Misschien heb je er nog niet over nagedacht. Maar de 50 Amerikaanse Staten en Canada zijn natuurlijk enorm qua oppervlakte. En hierdoor kan het ook zomaar zo zijn dat je dagen in moet plannen waar je alleen maar aan het reizen bent. Het is dus erg belangrijk om dit in gedachten te houden, zodat je daar maximaal op bent voorbereid. Zorg bijvoorbeeld altijd voor genoeg water en eten tijdens het reizen en check of je voldoende benzine in de auto hebt. Wil je zoveel mogelijk uit je reis halen? Dan stellen we voor om een deel van een land te bezoeken. Zo is er genoeg tijd voor alles wat je wilt doen en heb je een goede reden om nog eens terug te komen!

Amerika vakantie weg natuur

Een rondreis op maat zorgt ervoor dat de reis helemaal aan je verwachtingen voldoet

Of je nu gaat voor een rondreis van een paar weken of zelfs langer. In beide gevallen is het een goed idee om een rondreis op maat te overwegen. Waarom? Je weet dan altijd zeker dat de route voor de volle 100% aan je wensen voldoet en je ziet ook echt de highlights die je daadwerkelijk wilt zien. Kies voor een van de standaard reisroutes of bezoek de minder toeristische plekken. Wat de beste rondreis is, hangt dus voor een erg groot deel van je eigen voorkeur af en natuurlijk het budget dat je graag vrijmaakt voor de vakantie.

Rondreis Amerika weg route 66

Van accommodatie tot activiteit: alles is tot in detail geregeld

Maar er is nog een erg groot ander voordeel verbonden aan het plannen van een rondreis. Je weet bij aankomst namelijk meteen zeker dat alles tot in de puntjes is geregeld. Zo overnacht je altijd in de fijnste accommodaties, er staat fijn vervoer voor je klaar en je hebt de tickets al weten te bemachtigen voor de highlights waar je al zo lang naar uit aan het kijken bent. En dat maakt het maken van je eigen rondreis meteen vele malen relaxter. Klinkt goed, toch?

Reizen Amerika bergen rivier

Zorg ruim voordat je vertrekt dat je al je papieren op orde hebt

Bij het plannen van deze rondreis draait het niet alleen om het uitstippelen van de route. Je paspoort moet op orde zijn én je hebt een visum nodig. Dat geldt voor elk lid van het reisgezelschap. Het is belangrijk om dit op tijd te doen. Voor de Verenigde Staten en Canada moet je bij vertrek beschikken over een geldig paspoort. Daarnaast heb je voor een reis naar Canada een eTA nodig. Voor de Verenigde Staten is dit een ESTA. Dit zijn twee visa die je gemakkelijk online kunt aanvragen. De eTA is over het algemeen vijf jaar geldig en de ESTA twee. Dit betekent alleen niet dat je daar al die tijd mag verblijven; het zijn écht reisvisa.

Zowel het eTA voor Canada als het ESTA voor de Verenigde Staten zijn eenvoudig online aan te vragen via www.visumbuitenland.nl. Je kunt via hen het ESTA-aanvraagformulier en het eTA-aanvraagformulier in het Nederlands invullen en indienen, waarna zij het namens jou indienen bij de immigratiedienst van het desbetreffende land. Daarnaast wordt de aanvraag ook gecontroleerd op veel voorkomende fouten en kan je gewoon met IDEAL betalen. Zodoende beschik je altijd over een goede en geldige reistoestemming. Het ESTA en eTA worden normaliter al binnen enkele dagen toegestuurd, waardoor je deze dus altijd digitaal bij de hand hebt!

Kun je eigenlijk niet wachten om de rondreis van je dromen door Amerika en/of Canada te maken? Dan is het een goed idee om snel te starten met het uitstippelen van deze reis. Gelukkig kun je online alvast erg veel inspiratie op doen, zodat je meteen een goed beeld krijgt van de mogelijke reisroutes, bijvoorbeeld door de Rockies of als je de Big Apple bezoekt.

Paspoort koffer