Meer mensen vieren vakantie in Nederland

Dit jaar blijven meer mensen in Nederland om hun vakantie te vieren. Vergeleken met 2015 is het aantal Nederlanders dat vakantie in eigen land doorbrengt gestegen met 5%. Veel mensen brengen hun vakantie door op de camping of boeken een gezellig vakantiehuisje in een mooie omgeving, maar nog altijd vertrekken veruit de meeste mensen naar het buitenland voor het vieren van hun vakantie.

Uit onderzoek van NBTC-NIPO Research volgt dat Frankrijk nog steeds het populairste vakantieland is. Het land is goed voor maar liefst ruim 1.3 miljoen boekingen. Daarna zijn Spanje en Duitsland het meest in trek om vakantie te vieren.

Met betrekking tot de top 10 van populairste landen om vakantie te vieren kan worden geconstateerd dat er flinke veranderingen zijn opgetreden. Zo daalde het aantal boekingen naar Turkije met 39%. Het aantal boekingen naar Griekenland daalde met 29%.

NBTC-NIPO Research denkt dat de afnemende interesse in Turkije en Griekenland te maken heeft met de onrust die er heerst. Als Nederlanders zich onveilig voelen in deze landen vanwege aanslagen, dan zullen ze minder snel geneigd zijn daar hun vakantie door te brengen. Daardoor blijven er meer Nederlanders in Nederland en anderen wijken uit naar andere populaire landen zoals Spanje, Portugal en Italië. Deze landen profiteren dus van het onveilige gevoel van de Nederlanders wat Griekenland en Turkije betreft.

Frankrijk nog steeds het meest in trek

Frankrijk is en blijft het meest in trek onder de Nederlanders om hun vakantie door te brengen. Gezien de aanslagen ligt dit misschien niet voor de hand, maar nu de aanslagen plaatsvonden in de grote steden en veel Nederlanders in verschillende regio’s in Frankrijk op vakantie gaan, is de angst blijkbaar niet groot voor mensen om er naar toe te gaan. Inmiddels hebben meer dan 50% van de Nederlanders al een vakantie geboekt en overweegt meer dan 30% nog om dit nog te gaan doen. 15% van de Nederlanders gaat zonder iets te boeken op reis.