Vliegreis vliegtuig cabine

Tips voor comfortabele lange vluchten

Een nadeel van een verre reis maken zijn de ontelbare uren in het vliegtuig die u ervoor over moet hebben. Een vlucht naar Londen is zo voorbij, maar als u een vliegticket naar Curaçao boekt kan de reis wel een eeuwigheid duren. Maak vliegen daarom comfortabel en zorg ervoor dat de tijd vliegt! We hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Kies de juiste stoel

Niet alle stoelen zijn overal hetzelfde. Sommige mensen zitten liever aan het gangpad, zodat ze hun benen kunnen strekken en op kunnen staan zonder andere mensen lastig te vallen. Anderen kiezen voor een plaats bij het raam, waar ze van het uitzicht kunnen genieten en niet worden gestoord. Handige dingen om te overwegen zijn de nabijheid van de keukens en toiletten. Probeer uw keuze te maken als u een ticket aan het boeken bent. Bent u dit vergeten, check dan zo vroeg mogelijk in. Doe dit bij voorkeur online. Naarmate meer en meer mensen vooraf stoelen reserveren wordt dit steeds belangrijker. Laat het niet aan het toeval over, want dan zit u misschien in de middelste stoel tussen twee vreemden en kunt u wellicht niet naast uw reispartner zitten.

Trek warme, zachte sokken aan

Vergeet de jeukende reissokken die u in uw reispakket meekrijgt. Het is zeker de moeite waard om uw eigen paar mee te nemen! Het is niet alleen fijn voor u en uw medepassagiers om schone sokken aan te trekken voor de vlucht, maar het is ook warm en als u sokken heeft die zijn gemaakt van Alpaca of Kasjmier is de ervaring gewoonweg hemels.

Neem een Pashmina deken mee

Wanneer u het dunne dekentje in het vliegtuig veel te koud vindt, is een zachte pashmina een geschenk uit de hemel. Voor een goede nachtrust in het vliegtuig helpt naast deze deken een reiskussen ook uitstekend. Voor mannelijke reizigers die dezelfde luxe willen, er zijn pashmina’s in verschillende kleuren.

Drink voldoende water

Er hangt altijd een droge lucht in het vliegtuig en een groot deel van het ongemak van vliegen wordt veroorzaakt door uitdroging. Drink veel water en vermijd alcohol, u zult zich hierdoor veel beter voelen.

Breng uw eigen koptelefoon mee

De koptelefoon verkrijgbaar in het vliegtuig zijn meestal van slechte kwaliteit. Geluiddichte koptelefoons of oorplugs helpen u het omringende geluid te blokkeren.

Vermaak uzelf

Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben AVOD (Audio Video On Demand), dit is een tv-scherm in de voorkant van uw stoel waarmee u films kunt kijken of muziek kunt luisteren. Wanneer dit niet zo is neem dan uw eigen iPod, iPhone, iPad, Gameboy, Nintendo DS of mp3-player mee en zet er de avond van te voren wat nieuwe nummers of films op. Andere opties zijn een e-reader, magazines of een ouderwets goed boek.