Finland Turku rivier

Turku vanaf Eelde

Vanaf Eelde naar Turku in Finland. Er is weer een nieuwe bestemming bereikbaar vanuit het Hoge Noorden. Turku is voor velen een onbekende bestemming, maar het is zeker de moeite waard om deze mooie stad eens te bezoeken.

Gaat u vliegen vanaf Eelde naar Turku, dan komt u aan op het internationale vliegveld van deze stad. Turku ligt in het zuidwesten van Finland aan de monding van de rivier de Aura in de Oostzee. Het is de hoofdstad van de regio Varsinais-Suomi. Een belangrijke toeristische attractie van Turku ligt tegenover de plaats in de Oostzee. Het is de Finse archipel, dit zijn een groot aantal eilanden van verschillende grootte. Vanuit Turku vertrekken elke dag veerboten naar de eilanden, maar u kunt ook een dagtrip naar Stockholm in Zweden maken vanuit Turku.

Naast deze eilanden heeft Turku nog een groot aantal bezienswaardigheden. Zo vindt u er het 13e-eeuwse kasteel van Turku. Het werd in 1614 door brand verwoest en in 1961 geheel hersteld. Hier is nu een historisch museum gevestigd. Het oudste museum van Finland is het Kunstmuseum van Turku. Wat ook leuk is om te bezoeken is het Ambachtsmuseum van Luostarinmäki, een openluchtmuseum in een oude wijk van Turku en het Aboa Vetus & Ars Nova, een museum gevestigd op de fundamenten van de middeleeuwse stad. Zo zijn er nog veel meer musea in Turku. Zoals u leest, de cultuurliefhebber moet echt een reis boeken van Eelde naar Turku.

Door de universiteit die in Turku is gevestigd is het ook een levendige stad met veel jongeren die graag uitgaan in de bars en restaurants en die graag op zoek gaan naar mooie spullen in de leuke winkeltjes. Turku is een onontdekte parel met vele mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Wilt u een vakantie boeken naar Turku vanaf Eelde? Kijk dan eens op de site van één van onze partners.

Bekijk aanbieders