Vakantie Turkije Fethiye

Vakantie Fethiye

logo de VakantiediscounterVeel mensen kiezen jaarlijks voor een zonvakantie naar Turkije. Een erg mooie bestemming die door veel mensen vergeten wordt, is Fethiye. Als u een vakantie naar Fethiye boekt, zult u versteld staan van de schoonheid van de stad, de omgeving en de accommodaties. Bij onze partners kunt u diverse vluchten naar Fethiye boeken. U kunt losse vluchten naar Fethiye boeken, maar u kunt ook een last minute vakantie naar Fethiye inclusief accommodatie of een all inclusive Fethiye boeken. Of u nu met het hele gezin op vakantie naar Fethiye gaat of u boekt een huwelijksreis Fethiye, alles is mogelijk.

Fethiye is vooral bij natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers een erg gewilde bestemming. De schoonheid van de natuur is overweldigend. Houdt u ervan om op ontdekkingstocht te gaan in de natuur, dan is Fethiye de bestemming voor u. De kustlijn van Fethiye met haar ontelbare inhammen, de ongelofelijke rijkelijk bloeiende natuur, het is in één woord schitterend. Het lijkt wel uit het sprookje Duizend-en-een-nacht te komen.

Oludeniz Fethiye Turkije reizen boten

Reisorganisaties vakantie Fethiye

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie Fethiye boeken, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Turkije Fethiye ligging

Fethiye is gelegen in zuidwest mediterraan Turkije aan de Middellandse Zee. Als u een vakantie Fethiye hebt geboekt, dan komt u aan op het internationale vliegveld van Dalaman. Deze luchthaven ligt op slechts 50 kilometer afstand van het centrum van Fethiye. U kunt ook op Antalya vliegen, dat is gelegen op drie uur rijden van Fethiye. De haven van Fethiye wordt dagelijks aangedaan door vele jachten.

Turkije Fethiye zonsondergang

Hoe lang is het vliegen naar Fethiye?

Als u vanaf Nederland naar Fethiye vliegt, dan komt u aan op de luchthaven van Dalaman. Dit is drie uur en tien minuten vliegen. Van daaruit gaat u of met eigen vervoer, openbaar vervoer of vooraf geregeld vervoer naar Fethiye. Dit zal ongeveer een uur in beslag nemen. U kunt ook vliegen via Antalya. Deze vlucht duurt vier uur en daarna zult u nog drie uur moeten reizen naar Fethiye. Wij kunnen u een huurauto zeker aanraden. Dan hebt u namelijk de mogelijkheid om de omgeving op eigen houtje te verkennen.

Weer Fethiye

In Fethiye hebt u te maken met een mediterraan klimaat. Dat betekent lange warme zomers en koele winters. De temperaturen kunnen hier in de zomer makkelijk oplopen naar temperaturen boven de dertig graden en temperaturen van boven de veertig graden zijn geen uitzondering. In deze periode is er ook weinig tot geen neerslag. Houdt u niet van de zinderende hitte dan zijn de maanden mei, september en oktober voor u de uitgelezen kans om te vliegen naar Fethiye.

Zonvakantie Fethiye Turkije

Bezienswaardigheden Fethiye

In en rondom Fethiye is van alles te doen, te beleven en te zien. Vanuit Fethiye kunt u deelnemen aan diverse georganiseerde excursies, maar het is natuurlijk altijd erg leuk om op eigen houtje de omgeving van Fethiye te verkennen. Houdt u van cultuur en geschiedenis, dan is een vakantie naar Fethiye voor u een must do. Hieronder hebben we alvast een paar highlights voor u beschreven.

Gemiler Eiland

Op dit eiland vindt u diverse kerken, kapellen, woningen en ruïnes uit de tijd dat de Byzantijnen hier de scepter zwaaiden. Dit was van de 5e tot en met de 11e eeuw. Gemiler is erg belangrijk geweest voor de verspreiding van het Christendom. Dit was destijds één van de belangrijkste centra van het Christendom. Het eiland staat ook wel bekend onder de naam St. Nicolas.

Turkije Gemiler eiland

Araxa

Op 40 kilometer van Fethiye vindt u Araxa. U vindt hier een waterbron die voor komt in diverse mythische verhalen. Daarnaast vindt u hier ruïnes, Turkse baden en een aquaduct uit het Byzantijnse tijdperk.

TLOS

Tlos is gelegen op 45 kilometer van Fethiye. Volgens de verhalen was het in Tlos waar de mythologische held, Bellaforonte, met Pegasus zijn paard met de vleugels rondvloog. Het is de oudste stad uit de Lycische regio. De eerste bewoners waren hier al in 2000 v.Chr.

Pinara

Pinara ligt aan de voet van de Akdag op 55 kilometer van Fethiye. Hier werd de eerste schoonheidswedstrijd in de regio georganiseerd in vroeger tijden. Het is ook daarom, dat u hier een tempel gewijd aan de godin Aphrodite vindt.

Moskeeën in Fethiye

In Fethiye vindt u een aantal moskeeën. Deze zijn vrij te bezichtigen buiten de gebedsuren om. Zorg wel dat u gepast gekleed gaat. De Cezaryirli moskee is de moskee die u zeker moet bezoeken. Hij is gebouwd door Cezayirli Hasan Pasha in 1791. Deze beroemde architect heeft zeer veel architectonische hoogstandjes gebouwd zoals de Kemer Koprusu (bogenbrug) en aquaducten in Yaka op de weg naar Fethiye.

Rots tombes Fethiye

Deze rots tombes zijn monumenten uit de 4e eeuw voor Christus. Ze zijn gegraven uit de natuurlijke rotsen, die het symbool voor de stad zijn geworden. Amintas is de mooiste en meeste bekende van alle tombes. U kunt deze tombe al van een afstand zien en hoe dichter u in de buurt komt hoe groter de pracht. Het is niet bekend wie Amintas is geweest.

Kasteel Fethiye

Ten zuiden van de stad vindt u de overblijfselen van het kasteel van Fethiye waarvan wordt gedacht dat het tot de ridders van St. John behoorde. Van hieruit is deze ridderorde begonnen aan zijn kruisvaart. Dit kasteel is zeker een bezoekje waard.

Babadag berg

U ziet hem al van verre, want hij torent hoog boven alles uit de Babadag berg. De natuur is schitterend en als u verder omhoog gaat, krijgt u mooie en unieke uitzichten gratis en voor niks. Bij paragliders is deze berg ook zeer geliefd. Vele paragliders en toeristen kiezen voor een sprong vanaf de Babadag berg. Hebt u geen ervaring geen nood; u maakt gewoon een tandemsprong.  In de verte ziet u het zeer bekende strand Olüdeniz gelegen aan de zogenaamde Blue Lagoon liggen.

Olüdeniz

Olüdeniz is bij de toeristen maar ook bij de lokale bevolking erg geliefd en het staat bekend als één van de allermooiste stranden ter wereld. Vanaf de Babadag berg is het strand van bovenaf te bewonderen, maar op het strand zelf kunt u heerlijk genieten van de zon en af en toe neemt u een duik in het kristalheldere water van de Blue Lagoon.

Vakantie Fethiye Oludeniz Turkije

Nationaal park Saklikent

Op 16 kilometer ten zuiden van Tlos vindt u het Nationaal Park Saklikent met de Saklikent Kloof. Deze kloof is een waar natuurfenomeen en is gevormd door smeltwater uit de bergen. Onderaan de kloof stroomt het water door naar de Kocakay rivier. De kloof is 100 tot 350 meter diep en heeft een lengte van 18 kilometer. Op warme dagen is het fijn om een bezoek te brengen aan de kloof, want het is er een stuk koeler dan in de rest van de omgeving. U vindt hier ook mooie watervallen.

Spookstad Kayaköy

Kayaköy is tot 1923 een Griekse stad geweest. De regeringen van Griekenland en Turkije hebben in die tijd een ‘uitwisseling’ van de bevolking georganiseerd, alle Grieks-orthodoxe inwoners van Turkije moesten naar Griekenland en alle islamitische inwoners van Griekenland moesten naar Turkije. Sinds die tijd is Kayaköy verlaten. Tegenwoordig is het een museum en historisch monument. De honderden verlaten huizen, kerken en scholen worden beheerd en onderhouden door de Turkse regering en UNESCO heeft deze plaats uitgeroepen tot World Friendship and Peace Village. In 2014 heeft Russell Crowe hier zijn film The Water Diviner opgenomen.

Centrum Fethiye

Fethiye is een erg mooi havenstadje en de oude stad is zeker de moeite waard van het bezoeken waard. Er hangt een gemoedelijke sfeer en alles is op loopafstand van elkaar. U vindt hier vele leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en echte Turkse theehuisjes en natuurlijk vindt u er een leuke Turkse bazaar waar u, zoals in heel Turkije, fake luxeproducten kunt kopen. Wat ook leuk is om mee te nemen tijdens uw wandeling door de stad is Umbrella Street. Deze straat kunt u niet missen, aangezien het er volhangt met kleurrijke paraplu’s.

U moet zeker een bezoekje brengen aan de dagelijkse vismarkt. Tip: koop er vis van de dag en ga dan naar één van de kleine restaurantjes die rondom de markt liggen en vraag of ze de vis voor u klaar willen maken. Origineel, vers en heel erg lekker eten.

Vlag Turkije standbeeld Fethiye

Uitgaan Fethiye

Het uitgaansleven in Fethiye en de regio is erg gezellig. Er zijn diverse uitgaansgelegenheden in Fethiye waar u een dansje kunt wagen, maar daarnaast kunt u er ook heerlijk dineren en genieten van de Turkse en internationale gerechten aan de boulevard. Voor de discotheken en de grote feesten moet u in Hisaronu zijn. U vindt hier meerdere grote discotheken, de bekendste is zeker Time Out. Na november is het grootste deel van het uitgaansleven in en om Fethiye gesloten, alleen enkele bars en restaurants zijn nog geopend.

Meer informatie over Fethiye

Wikipedia