Meer Chinezen op vakantie in Nederland

De laatste jaren is het aantal Chinezen dat voor een vakantie naar Nederland vertrekt fors gestegen. Dit volgt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal overnachtingen dat vorig jaar door Chinezen in Nederland werd geboekt, was ruim 30% hoger vergeleken met het aantal geboekte overnachtingen in 2014. Naast de Chinezen werd Nederland in 2015 ook meer bezocht door Turken en Roemenen.

Nederland wordt trouwens niet het vaakst door Chinezen bezocht, want Nederland is nog altijd het meest in trek bij de Britten, Duitsers en Belgen. Opvallend bij de Duitsers is dat zij meestal de kustgebieden in Nederland bezoeken tijdens hun vakantie en Britten brengen hun vakantie het liefst in Amsterdam door. In 2015 boekten Duitsers maar liefst 15 miljoen overnachtingen in Nederland. Dit was een stijging van 10% vergeleken met 2014.

Maar er is niet alleen goed nieuws te melden. Nederland wordt minder vaak door mensen uit Rusland, Luxemburg en Japan bezocht. Het binnenlandse toerisme blijft in Nederland veel groter dan het buitenlandse toerisme. Zo werden er in Nederland in 2015 door de Nederlanders 66 miljoen overnachtingen geboekt, terwijl buitenlanders in 2015 goed waren voor 37 miljoen overnachtingen in Nederland.