Air France staat toe dat medewerkers vlucht naar Iran weigeren

Het vrouwelijk persoon van Air France mag weigeren om mee te gaan op een vlucht naar Iran. Sinds 17 april vliegt Air France weer naar Iran. Enkele vrouwelijke piloten en stewardessen hebben bij Air France medegedeeld dat zij geen hoofddoek willen dragen zodra ze in Iran aangekomen zijn.

Inmiddels is het onderwerp dragen van hoofddoekjes in Iran door vrouwelijk personeel besproken tussen de directie en de vakbonden. Het resultaat van dit overleg is dat het vrouwelijk personeel niet verplicht is om te vliegen naar Iran. In Iran is het dragen van een hoofddoek door vrouwen verplicht. Deze verplichting geldt alleen als vrouwen zich in het openbaar vertonen.

Vanwege sancties tegen Iran heeft Air France enkele jaren niet gevlogen op Iran. Vanaf juli 2016 begint British Airways weer met vluchten op Iran. De regels voor het personeel zullen later nog bekend worden gemaakt door deze luchtvaartmaatschappij. Door KLM wordt niet rechtstreeks op Iran gevlogen. Lufthansa is altijd doorgegaan met vliegen op Iran. Het vrouwelijk personeel van Lufthansa heeft nooit problemen gehad met het dragen van een hoofddoekje in Iran.