Vakantie Sal Kaapverdië

Vakantie Kaapverdië vanaf Maastricht

Sal

Logo Corendon

Voor de duik- en snorkelliefhebbers is het eiland Sal  de perfecte bestemming voor een mooie trip. Sal is vanaf nu ook te bereiken via Maastricht Aachen Airport. U vliegt vanaf november 2020 in zes uur rechtstreeks met Corendon Airlines vanaf Maastricht Aachen Airport naar Sal.

Van de Kaapverdische eilanden wordt wel gezegd, dat God na zes dagen klaar was met het scheppen van de wereld en hij de zevende dag wilde gaan rusten hij eerst zijn handen schoon schudde. De kruimels die vielen van zijn handen, kwamen in de Atlantische oceaan. De kruimels zijn de Kaapverdische eilanden, met voor ieder wat wils.

Het is geen groot eiland, het is te vergelijken met Texel qua grootte. Het is een eiland met mooie witte zandstranden en tropische temperaturen van rond de 30 graden het gehele jaar door. Op Sal vindt u  kleurrijke markten, vruchtbare valleien en luxe resorts, waar het u aan niks zal ontbreken. De watersportmogelijkheden zijn op Sal uitstekend, het eten is heerlijk en de lokale bevolking is erg behulpzaam en vriendelijk. De perfecte bestemming voor een relaxte zon, zee en strandvakantie.

De bekendste plaats op Sal is Santa Maria alhoewel dit niet de hoofdstad is. Dit vissersplaatje Santa Maria is de  belangrijkste vakantiebestemming van de Kaapverdische Eilanden. De meeste resorts en hotels liggen in de nabijheid van Santa Maria. In dit vissersplaatsje vindt u diverse gezellige barretjes, mooie terrassen en leuke toeristische winkels. De meeste inwoners leven hier van de visvangst en van de vers gevangen vis worden direct de heerlijkste gerechten voor u gemaakt.

De stranden in de buurt van Santa Maria worden druk bezocht en zij staan bekend als de mooiste van het eiland Sal en zelfs van de Kaapverdische Eilanden.

Sal is zeer geliefd bij de duikers en snorkelaars. Zij gaan graag naar Murdeira. Voor de kust van deze plaats ligt een schitterend stuk kleurrijk koraal. Hier kunt u prachtig duiken en snorkelen.

Sal staat ook bekend om de Caretta Caretta schildpadden. Bepaalde momenten in het jaar zijn enkele stranden op Sal verboden voor toeristen. In deze tijd worden de stranden namelijk bevolkt door de Caretta Caretta schildpadden die er dan hun eieren leggen. In de avond en nacht komen de zeeschildpadden aan land om een put te graven waarin ze hun eieren leggen. Dit doen ze een keer per jaar. Het is een schitterend gezicht als de eieren uitkomen. U ziet dan wel duizenden babyschildpadjes naar de zee kruipen. Mocht u graag een ander zeedier willen zien, dan moet u maar eens gaan haaien spotten op Sal. Bij Shark Bay kunt u citroenhaaien die in grote getallen hier voorkomen van dichtbij bewonderen. Deze haaien zijn ongevaarlijk voor mensen waardoor u naar de haaien toe kunt lopen en ze tot op enkele meters kunt naderen. U moet natuurlijk niet proberen ze te aaien, want het zijn en blijven wilde dieren.

Sal is een stukje paradijs op aarde en nu toegankelijk voor u vanaf Maastricht.

Bekijk meer aanbieders