Vakantie Turkije

Vakantie Turkije

Turkije, hét populaire land van de luxe all inclusive vakanties. Een vakantie Turkije is geliefd bij mensen die verlangen naar heerlijk weer, zalige stranden, prachtige omgevingen en een gastvrij volk wat van heerlijk eten houdt. Het is een goedkoop land waar vakantiegangers vaak de optie tot een volledig verzorgde all inclusive vakantie nemen en kiezen voor vroegboeken of last minute. Deze mensen wanen zich vervolgens in luxe all inclusive hotels en worden verwend door de lokale Turken. In Turkije betaal je weinig voor veel luxe en lekker eten. Het klimaat in Turkije is gunstig voor heerlijke zonvakanties, die meestal worden geboekt met all inclusive verzorging, en om lekker aan het strand te liggen het grootste deel van het jaar.

Wilt u een tijd van te voren, genietend van het vooruitzicht of een last minute vakantie boeken naar Turkije, al dan niet all inclusive? Vergelijk de prijzen bij onze partners:

Geniet van de vele natuurlijke landschappen, de prachtige stranden aan de kustlijn of van kleine idyllische dorpjes op het platteland van Turkije. Bezoek één van de meest geliefde steden ter wereld voor een stedentrip, namelijk Istanbul. Ervaar de kunsten van de Turkse chefs en hun uitbundige keuken, rijk aan goed vlees en verse, lokale producten. Ervaar de magie van de bazaars en onderhandel met ijverige marktlieden die u proberen te charmeren om zo hun waren aan u te slijten.

Strand, zee, zwembad, vakantie Turkije

Ligging & klimaat

Het grootste deel van Turkije ligt in Azië. Ook de hoofdstad Ankara ligt in het Aziatische gedeelte van Turkije. De scheiding met Europa ligt midden in de stad Istanbul. Het oudere, westelijke deel van de stad ligt in Europa.

De zuidelijke kustlijn ligt aan de Middellandse Zee. In het noorden grenst Turkije aan de Zwarte Zee. Het land wordt daarnaast omringd door vele verschillende en diverse buurlanden.

Turkije kent verschillende klimaten in variërende delen van het land. Het landklimaat van het oosten kenmerkt zich door hete zomers en strenge winters. Langs de Middellandse Zee heerst een Mediterraans klimaat wat heerlijk weer voor op het strand oplevert. Aan de noordkust is een gematigd zeeklimaat. Het zuidoosten van het land kent een droog klimaat en er bevindt zich zelfs een woestijn.

Door deze diversiteit is er voor iedereen wel wat te vinden in Turkije. Ook de vele verschillende landschappen dragen bij aan de toch al oneindig lijkende diversiteit van het land. Woestijnen in het zuidoosten, prachtige stranden in het zuiden, wijde vlakten met nog natuurlijke rivieren die grenzen aan lange bergketens, in Turkije is van alles te vinden.

Door de ongekende gastvrijheid van de Turken zult u vast en zeker de kans krijgen om met de lokale bevolking te genieten van de gevarieerde Turkse keuken.

Eten & drinken

Eten is in Turkije een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Vele Turken zullen u benadrukken dat lekker eten en het samen dineren een belangrijk onderdeel van de Turkse cultuur is. De Turkse keuken kent een rijke historie. Door de grote diversiteit aan etniciteiten in Turkije is de keuken zeer gevarieerd. Ook in Nederland hebben we onderhand al veel kunnen proeven van de gevarieerde Turkse keuken.

De keuken maakt gebruik van een grote hoeveelheid verschillende kruiden, noten, groenten en fruit. Daarnaast kennen we natuurlijk de bekende Turkse broden. Vlees is natuurlijk niet weg te denken uit de Turkse keuken, waarbij men natuurlijk meteen aan kebab denkt. Yoghurt is ook een belangrijk component, wat zijn oorsprong kent als belangrijk nomadenvoedsel.

Cultuur & historie

Turkije wordt ook vaak benoemd als Anatolië. Anatolië is het Aziatische deel van Turkije. Voor de onafhankelijkheid van Turkije was het land onderdeel van het Ottomaanse rijk. Langer geleden nog maakte het grondgebied onderdeel uit van het Romeinse keizerrijk. De stad Istanbul, die destijds Constantinopel heette, was zelfs nog een tijd de nieuwe hoofdstad van het Romeinse keizerrijk. Al met al heeft het gebied wat nu Turkije is, vele verschillende culturen en etniciteiten gekend.

Door het belang van de regio zijn de ontwikkelingen hier altijd snel gegaan. Istanbul als belangrijke stad heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op veel belangrijke mensen en intellectuelen. Hierdoor kent het gebied een rijke historie aan architectuur, cultuur en historie. Nog altijd zijn vele elementen van deze belangrijke periodes terug te vinden in heel Turkije.

Hoogtepunten

Istanbul is een stad die op vele rankings bovenaan staat wanneer het gaat om het beleven van de perfecte stedentrip. De stad is rijk aan historie en cultuur. De naam van de stad was oorspronkelijk Byzantium, toen de stad gesticht werd door de Grieken. Na de Grieken zwaaiden de Macedoniërs de scepter in de stad. De Romeinen wilden van de stad, die daarna Constantinopel genoemd werd, de hoofdstad van het keizerrijk maken. Uiteindelijk kreeg de stad de naam Istanbul toen de Ottomanen de stad veroverden. De stad diende lange tijd als de hoofdstad van het Ottomaanse rijk. Doordat de stad altijd erg belangrijk is geweest voor de vele facties die de stad beheerden, is de stad rijk aan architecturale wonderen. De Hagia Sophia is hier het belangrijkste voorbeeld van. Maar ook de Blauwe Moskee is een zeer imposant bouwwerk wat door vele toeristen word bezocht.

Met vele maanachtige landschappen is Cappadocië voor natuurliefhebbers een must om naartoe te gaan. Deze regio in het hart van het land kent vele oude grotten en steden die hierin zijn uitgehouwen. Ontdek prachtige rotsformaties en waan u op een andere planeet in dit ruige gebied. De vulkanische as en witte “schoorstenen” zorgen voor beelden die u vrijwel nergens anders ter wereld zult vinden.

Voor geschiedenis liefhebbers zijn er de overblijfselen van de stad bekend van het verhaal van Troje. Dit bekende verhaal met als bekendste onderdeel het paard van Troje is deels na te beleven door de restanten van de oude stad te bezoeken. Er zijn vele ruïnes van tempels, altaren, gebouwen, muren te vinden die inzicht geven in de levenswijze van een  ver verleden.

Bodrum is één van de bekendste Turkse badplaatsen waar veel Nederlanders heen gaan om bij te komen tijdens een welverdiende vakantie. Heerlijk relaxen aan de prachtige stranden waar altijd een fijn klimaat te vinden is. Geroemd als de mooiste baai van Turkije, dit is een plek om niet over te slaan. Tijdens een vakantie in Bodrum zult u dankzij de Turkse gastvrijheid heerlijk bij kunnen komen van het drukke dagelijkse leven in Nederland.

Ankara is de hoofdstad van Turkije. Al ligt de stad in de schaduw van Istanbul qua cultuur en historie, er is nog genoeg moois te zien en te beleven in de hoofdstad. Onder andere de Kocatepe moskee en het oude gedeelte van de stad zijn zeker de moeite waard. Vanaf de Atakule toren is van een spectaculair uitzicht te genieten. Het mausoleum van Atatürk, genaamd Anitkabir, is het belangrijkste bouwwerk in de stad.

Voor de avonturiers is er genoeg natuur te vinden in Turkije. Ook zijn er genoeg bergtoppen te beklimmen. In het oosten vind men de hoogste top, Ararat, met zijn meer dan 5000 meter hoge piek. Voor deze berg specifiek zijn wel permissies nodig en moet in groepsverband geklommen worden. Daarnaast zijn er gelukkig nog genoeg andere prachtige bergen om te verkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *