Edinburgh Schotland kasteel

Schotland vanaf Rotterdam

Edinburgh

Transavia HolidaysVlieg met Transavia in anderhalf uur van Rotterdam naar Edinburgh in Schotland. U vindt deze mooie stad aan de oostkust van Schotland.

De oude binnenstad van Edinburgh is opgedeeld in de Old Town en de New Town. De Old Town bestaat uit Edinburgh Castle met daarom heen een stratenpatroon wat is gebouwd in een visgraatmotief. De New Town is zoals de naam al zegt een wat nieuwer gedeelte, een stadsuitbreiding, maar zeker niet nieuw voor deze tijd. Het is in de 18e eeuw gebouwd en gebaseerd op het stratenpatroon van de Old Town, maar dan wel in de tijdgeest van die tijd. De bouwstijlen zijn dus zeker verschillend en dat maakt het juist zo mooi. In het centrum van Edinburgh vindt u diverse musea die u alles vertellen over de historie van de Schotten, maar ook over het oude Egypte. Verder wordt in Edinburgh de mooiste kunst uit de wereld bewaard in de National Galleries of Scotland. Natuurlijk is Edinburgh wereldwijd bekend om het Edinburgh Festival, een serie van festivals van eind juli tot en met begin september. Dit trekt publiek van over de gehele wereld.

In Edinburgh zijn de winters zeer mild door het gematigde maritieme klimaat en daarom komen de dagtemperaturen zelden onder het vriespunt uit. Dus ook voor de winter is Edinburgh een leuke bestemming voor een weekendje weg. De zomertemperaturen komen maar zelden boven de 22 °C uit. Doordat Edinburgh tussen de kust en de heuvels ligt, staat het wel bekend als de ‘windy city’. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Vliegen naar Edinburgh vanaf Rotterdam

U vliegt met Transavia vanaf Rotterdam naar Edinburgh. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten.

Bekijk meer aanbieders

Schotland Edinburgh vakantie stedentrip