Natuur meer bootjes Münster Duitsland

Münster vanaf Eelde

Naar Münster vanaf Groningen Airport Eelde? Dat is mogelijk vanaf september 2019. AIS Airlines zal dan tweemaal per dag zonder tussenstop naar Münster vliegen. Dit is ideaal voor mensen die voor zaken naar deze Duitse stad moeten, maar wilt u een dagje shoppen in Münster, dan kunt u snel en dagelijks op en neer. In de ochtend stapt u op het vliegtuig naar Münster vanaf Eelde en in de avond vliegt u weer terug. Met veertig minuten staat u van de ene luchthaven op de andere luchthaven.

Kerk in Münster Duitsland

Belangrijkste redenen om te vliegen vanaf Groningen Airport Eelde naar Münster

U kunt natuurlijk op andere manieren reizen naar Münster, maar een reis met het vliegtuig is erg comfortabel. Daarnaast zijn er nog meerdere redenen, waarom u een vlucht naar Münster vanaf Eelde moet boeken.

  1. Groningen Airport Eelde is goed bereikbaar, zowel met eigen auto als met het openbaar vervoer.
  2. U hoeft niet lang van tevoren aanwezig te zijn op de luchthaven, slechts 40 minuten van tevoren.
  3. U kunt in één dag op en neer.
  4. Ruime parkeergelegenheid.
  5. Altijd 6 kg handbagage mee te nemen en 15 kg ruimbagage per persoon.

De stad Münster

In Noordrijn-Westfalen vindt u de mooie stad Münster. De stad is zeer geliefd en bekend bij vele Nederlanders. Zowel de cultuurliefhebbers, de sportieve toerist als de toerist die houdt van shoppen, komen in de stad aan hun trekken. De eeuwenoude stad heeft ondanks de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog nog vele historische panden in de binnenstad. De Prinzipalmarkt is het hart van het centrum van Münster. Hier vindt u vele restaurants en leuke terrassen. In de aangrenzende straten vindt u diverse warenhuizen, grote winkels en leuke boetiekjes. Hier kunt u zeker het geld laten rollen.

Fietsen in en rondom Münster

Rondom Münster vindt u vele mooie fietspaden die leiden door de schitterende natuur van het Münsterland. Tijdens een vliegreis vanaf Eelde naar Münster neemt u natuurlijk niet de fietsen mee, maar er zijn diverse verhuurbedrijven, waar u een fiets kunt huren, ook een elektrische fiets is te huur. Bij deze verhuurbedrijven en bij de toeristische informatiepunten kunt u diverse fietsroutes verkrijgen. Daarnaast hebt u de mogelijkheid om mee te fietsen met diverse tochten, die bijvoorbeeld leiden langs enkele mooie kastelen in de buurt.

Bezienswaardigheden Münster

Friedenssaal

In het midden van het centrum ligt het oude in Gotische stijl opgetrokken stadhuis van Münster. In dit stadhuis vindt u de Friedenssaal. Hier werd op 15 mei 1648 de Vrede van Münster getekend, dit betekende een einde aan de 80-jarige oorlog. U hebt hier de mogelijkheid om zelf uw handtekening te plaatsen onder dit verdrag. De Friedenssaal is nog hetzelfde ingericht als in 1648.

De Sint-Paulus Dom van Münster

Deze dom uit de late Middeleeuwen is geheel gerenoveerd en sinds 2013 weer toegankelijk voor publiek. Wat deze dom zo uniek maakt, is de astronomische klok uit de 13e eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is er veel verwoest door de bombardementen, maar nu is alles weer in oude luister hersteld.

Het Stadskasteel van Münster

Aan het einde van de 18e eeuw is dit indrukwekkende kasteel gebouwd. Prachtige beeldhouwwerken sieren de gevel van dit gebouw. Tegenwoordig is de universiteit van Münster hier gevestigd. Het hele jaar door worden hier diverse evenementen georganiseerd. De grote kermis van Münster heeft ook zijn plek gevonden bij het Stadskasteel..

Naar de kerstmarkt in Münster vanaf Groningen Airport Eelde

Jaarlijks zijn er van eind november tot eind december vijf kerstmarkten in Münster. In de ochtend vliegt u vanaf Groningen Airport Eelde naar Münster om de kerstmarkten te bezoeken en u kunt in de avond weer terugvliegen naar huis.

Het gehele gebied rondom de Prinzipalmarkt, de Sint Lambertikerk en de Dom is gehuld in kerstsferen met de vele kraampjes met typische kerstartikelen, heerlijke, warme Glühwein en typische kerstlekkernijen en natuurlijk de Duitse braadworst.